Naslovnica Noviteti Tehnologija AUTOMATSKI FILMMAKER MODE TM DOSTUPAN NA LG SMART TELEVIZORIMA

AUTOMATSKI FILMMAKER MODE TM DOSTUPAN NA LG SMART TELEVIZORIMA

Prime Video korisnici LG televizora sada mogu doživjeti filmove i serije baš onako kako su redatelji zamislili

Kompanija LG će ove nedelje u novom ažuriranju funkcija omogućiti korisnicima LG 2020 i 2021 4K i 8K UHD Smart TV modela širom sveta da automatski gledaju filmove i serije na aplikaciji Prime Video u režimu filmskog stvaraoca (Filmmaker Mode), pružajući im iskustvo kakvo su i zamislili kreatori sadržaja.

Filmmaker Mode je kreiran od strane UHD Alijanse koju čine vodeći svjetski proizvođači potrošačke elektronike, filmski i televizijski studiji, distributeri sadržaja i tehnološke kompanije, sa zajedničkim ciljem da obezbijede najbolja UHD iskustva gledanja. Prvi put predstavljen 2019. godine i primijenjen na LG televizorima 2020. godine, Filmmaker Mode je osmišljen tako da sačuva vizuelnu ideju kreatora sadržaja, čineći da iskustvo gledanja kod kuće bude što vjernije kino projekciji.

Kompanija LG i Amazon sada idu korak dalje povezujući Prime Video sadržaj sa signalom kojim se automatski pokreće Filmmaker Mode na 4K i 8K UHD LG televizorima modelima koji koriste webOS 5.0 i webOS 6.0.1 Automatsko podešavanje režima rada je, bez potrebe da gledalac ručno mijenja postavku, po prvi put predstavljena u industriji i postavlja temelje da budući televizori još bolje podržavaju streaming servise tako da gledaoci što manje sami namještaju postavke. 2

Iako su funkcije obrade slike, kao što su motion smoothing i image sharpening, idealne za većinu video sadržaja, poput sportskog programa i TV serija, ponekad mogu učiniti da igrani filmovi izgledaju previše glatko i previše obrađeno. Filmmaker Mode automatski isključuje sve postavke obrade slike koji filmove čine pomalo neprirodnim i prikazuju ih vizuelno drugačije u odnosu na ono što bi njihovi redatelji željeli, a da ipak zadrže originalni odnos dimenzija slike, boje i frame rate za autentično iskustvo. U kombinaciji sa najdubljom crnom, poboljšanim kontrastom i živim bojama naprednih LG televizora, gledaoci će iskusiti neuporedivu dubinu i realističnost uživajući u velikom izboru filmova i serija iz Prime Video ponude, uključujući Amazon Originals i hitove poput The Marvelous Mrs. Maisel, The Boys, The Tomorrow War i dugo očekivana serija The Wheel of Time koja će biti premijerno prikazana 19. novembra. Pristup aplikaciji Prime Video omogućen je samo jednim klikom korištenjem prečice na LG Magičnom daljincu.3

Pored odličnog kvaliteta slike, LG UHD televizori, uključujući i fantastičnu seriju OLED televizora, mogu se pohvaliti nizom funkcija koje dodatno poboljšavaju kino iskustvo gledanja. Dolby Vision™ IQ inteligentno prilagođava postavke slike na osnovu žanra sadržaja i uvjeta ambijentalnog osvjetljenja, što stvara optimalni kvalitet slike za svaki film i svako okruženje dok Dolby Atmos® detaljno obuhvata čitav prostor zvukom i omogućava gledaocima da se potpuno užive u ono što gledaju.