Naslovnica Zdravlje Anti-ageing: 6 vježbi za lice za zatezanje kože i vraćanje izgubljenog sjaja

Anti-ageing: 6 vježbi za lice za zatezanje kože i vraćanje izgubljenog sjaja

pixabay/PublicDomainPictures

Zar ne bi bilo sjajno kada bi postojao čarobni napitak koji bi omogućio da naša koža zauvijek ostane elastična i bez znakova starosti? Nažalost, nema! Ako razmišljate da svoje lice poprskate tonom proizvoda protiv starenja, sačekajte i slušajte. Kako bi bilo da malo vježbate svoje lice? Tražite načine da zategnete kožu i dobijete sjajnu kožu? Pročitajte o 6 vježbi za lice koje bi vam mogle pomoći.

Prednosti vježbi za lice
Poznata i kao joga lica, pomaže u jačanju mišićnih grupa kako bi koža ostala čvrsta i mlada. Odlična je zamjena za filere koji ne samo da su bolni, već su i super skupi. Dok je joga za lice besplatna!

Pa, kako to funkcionira? Stres u kombinaciji s provođenjem previše vremena ispred ekrana može izazvati neželjene efekte na vašoj koži. Cilj vježbi za lice je poboljšati cirkulaciju krvi i dati vam zdrav sjaj smanjenjem stresa i napetosti na licu. Zdravstvene prednosti joge lica uključuju:

  • Oslobađanje napetosti
  • Jačanje mišića lica
  • Povećanje cirkulacije krvi kako bi vaša koža zasjala
  • Smanjenje bora
  • Vraćanje elastičnosti kože
  • Podizanje opuštene kože

Za fine linije i bore na čelu
Počnite sa stiskanjem pesnice sa obije ruke. Postavite zglobove prstiju na sredinu čela i umjereno pritisnite. Sada klizite prstima na svaku stranu koja završava na sljepoočnicama. Uradite ovu vježbu najmanje 6 puta kako biste smanjili fine linije i bore.

Za opuštene kapke i bore oko očiju
Zar ne mrzite te bore urezane u kutu oka? I spušteni kapci? Počnite sa pravljenjem ‘V’ pomoću prstiju (koji se naziva i znak mira). Stavite prste na unutrašnju ivicu obrva, a pokazivače na ivicu. Lagano pritisnite i pogledajte prema gore. Obavezno žmirite dok to radite.

Za bore oko usana
Želite li se riješiti finih bora oko usta? Možete napraviti ovu laku pozu da to popravite. Sjednite i zabacite glavu unazad i čvrsto skupite usne. Zatim, imitirajte poljubac i zadržite pozu najmanje 10 sekundi i otpustite. Radite ovu vježbu za lice 5 puta redovno kako biste vidjeli efikasne rezultate.

Za obrve
Zauzmimo pozu ‘široko budan’ da podignemo obrve. Postavite dlanove na bočne strane lica, a kažiprst na krajeve obrva. Primijenite umjeren pritisak. Sada podignite ruke gore i nazad da povučete kožu. Spustite vilicu da vam lice bude što duže. Uradite ovo 4 puta dnevno ako više ne želite da vidite te vrećice za oči ili spuštene obrve.

Za podizanje vrata
Glavu lagano nagnite unazad tako da vam vrat bude ispružen. Sada skupite usne. Stavite prste na svaku stranu vrata i lagano pritisnite kožu do ključne kosti. Uradite ovo 5 puta na dan.

Za mladalački sjaj
Ko ne voli blistavu kožu? Skupite usne i onda se nasmiješite. Sada stavite prste ispod jabučice obraza i blago podignite obraze. Zadržite 30 sekundi i ponovite. Uradite ovo 8 puta da poboljšate elastičnost kože i dobijete prirodan sjaj.