Naslovnica Lifestyle Almas i Božo Vrećo objavili dugo najavljivanu pjesmu “NE ŽELIM ODUSTATI” (VIDEO)

Almas i Božo Vrećo objavili dugo najavljivanu pjesmu “NE ŽELIM ODUSTATI” (VIDEO)

Dugoočekivani duet “Ne želim odustati” je ugledao svjetlost dana. Interpretacija pjesme u kombinaciji Božinog sevdaha i Almasovog specificnog glasa prenosi emociju i do najistančanijeg sluha ljubitelja ova dva bosanskohercegovačka umjetnika. Muziku potpisuje Almas Smajlović, a tekst Hamdija Salihbegović. Pjesma govori o neodustajanju od samog sebe i onoga što smo mi sami u suštini. Glad za slobodom, pravdom, vječitoj nadi i traganju za ljepšim, boljim i pravednijim životom kakav svi zaslužujemo.

Govoreći o tematici pjesme Božo objašnjava „Pjesma govori o tome koliko moramo voljeti i duboko prihvatiti sebe,slušati svoje duboko biće, živjeti kroz svoje emocije,ljubav i biti uvijek bezuvjetno svoji jer tek tad život ima potpuno savršeni smisao“.

Almas kaže da ga je rad na ovoj pjesmi oplemenio i kao muzičara i kao čovjeka.„Shvatio sam da bez obzira na sve razlike koje postoje među ljudima, kada su kulturološke norme i svjetonazori slični, da se upravo tada rađaju najbolje stvari. Tako se desilo i sa ovom pjesmom“,rekao je Almas.

Pjesma je snimana u studiju „Antika“, dok je mastering rađen u Abbey Road Studiju u Londonu. Pored Almasa i Bože Vreće na pjesmi su učestvovali  i Hamdija Salihbegović, Nedžad Merdžanović, Dado Marinković,Adis Sirbubalo i Đani Pervan koji je ujedno i producent.

Spot za pjesmu „Ne želim odustati“ podržala je Ambasada Nizozemske u BiH. Sniman je na više lokacija, a režiju potpisuje Arnej Misirlić i producentska kuća „Komitet“.