Naslovnica Lifestyle Akademska slikarica iz Bjelorusije predstavila izložbu o mostarskim znamenitostima

Akademska slikarica iz Bjelorusije predstavila izložbu o mostarskim znamenitostima

U okviru kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2021” u Centru za kulturu večeras je otvorena izložba “Razotkrivanje Mostara” autorice Elene Arsenijević.

Riječ je o vrlo zanimljivom umjetničko turističkom projektu kojim je autorica željela pokazati ljepote Mostara, grada u kojem bi se, prema njenom mišljenju, turisti morali zadržati nekoliko dana.

“Nakon šest godina koliko živim u Mostaru ovdje se osjećam kao kod kuće. Zbog njegovih brojnih znamenitosti još uvijek ga istražujem. Ovo je grad koji priča priče, zato su radovi koje sam predstavila na večerašnjoj izložbi samo grebanje po površini. Ovo je moj doprinos da za mostarske znamenitosti saznaju turisti širom svijeta, kako bi se ovdje što duže zadržali”, istakla je Arsenijević.

Među sedamdeset izloženih radova su i tri u akvarelu ručno slikane mape Mostara (historijsko jezgro, širi centar, kompletno gradsko područje) , te 67 znamenitosti grada.

Akademska slikarica Elena Arsenijević je i autor turističkog vodiča za Mostar i BiH na ruskom jeziku sa više od 1000 tekstova.

U muzičkom dijelu programa nastupila je profesorica klavira u Srednjoj muzičkoj školi Ivana pl. Zajca Marijana Pavlović.

Mostarsko ljeto se nastavlja u ponedjeljak 12.7.2021. izložbom fotografija “Stari Mostar u slici” iz fundusa Muzeja Hercegovine Mostar.