Naslovnica Preporučujemo Akademija za aktiviste

Akademija za aktiviste

Fondacija Atelje za društvene promjene – ACT uz podršku Patagonia Environmental Grants Program Fund, organizuje Akademiju za aktiviste, jedan od strateških programa ACT-a. Akademija je fokusirana na sticanje praktičnih vještina, tehnika i strategija koje su potrebne za aktiviste kako bi se zalagali i djelovali u cilju izgradnje pokreta za društvenu i ekološku pravdu i korijenite promjene u BiH i regionu.

PRIJAVE DO 15.9.2021. na linku OVDJE.

U sklopu Akademije ćemo moći zajedno učiti i iznalaziti nove modalitete borbe, razgovarati o iskustvima aktivista iz cijeloga svijeta, a sve u saradnji sa istaknutim predavačima iz BiH, regiona i svijeta, koji su najprije prilagođeni vašim potrebama na terenu.

Predavanja će biti održavana online, te uživo u zavisnosti od epidemioloških prilika i mogućnosti predavača da nam se pridruže uživo. Program akademije će se implementirati od septembra do februara 2022. godine, a finalni rokovi održavanja obuka će biti naknadno poslani zainteresovanim učesnicima u odnosu na prijave i grupe (početni ili napredni nivo). Za svaku od navednih obuka imate priliku izabrati početni ili napredni nivo u zavisnosti od vaših potreba.

Program Akademije je podijeljen u pet modula:

Medijska obuka,

Sigurnosna obuka (zaštita aktivista),

Dobrobit i upravljanje stresom,

Obuka u pregovaranju i

Pravna obuka u oblasti okoliša.