Naslovnica Lifestyle 7 stvari koje odnos muškarca s vlastitom majkom otkriva o njegovom karakteru

7 stvari koje odnos muškarca s vlastitom majkom otkriva o njegovom karakteru

pixabay/pixel2013

Povezanost majke i sinova je velika, a s psihološkog aspekta svaki muškarac koji njeguje dobar odnos s majkom ima puno više razumijevanja prema ženama i bolji je partner. Obratite pažnju na njegov odnos s majkom jer on puno toga otkriva o njemu.

Ako…

… ignoriše vaše mišljenje na račun njenog.  – Moja mama to ne radi tako ili moja mama kaže  – rečenice su koje ne želi čuti ni jedna žena. One su signal da vaš partner još uvijek ne živi vlastiti život i nije stekao vlastite vrijednosti ili standarde. Jasno mu dajte do znanja da vi stvari radite po svome, a ne onako kako ih radi njegova mama.

… je ona savršena u njegovim očima. Što god mama kaže ili radi, uvijek je i u svemu bolja od vas i vi se nikada nećete mjeriti s njom. Kada vam muškarac jasno da do znanja da na ovaj način gleda na svoju majku tj. na vas, onda je pravo vrijeme da mu kažete zbogom.

… uvijek traži njeno mišljenje. Odlučnost je jedna od najprivlačnijih kvaliteta na muškarcu. Konsultiranje s majkom oko donošenje svake (pa i one najmanje ili nevažne) odluke jasan je znak da je potpuno nesiguran. Ako sam sebi ne vjeruje dovoljno da donese odluku, kako ćete mu onda vi vjerovati?

… je zove svaki dan da bi joj ispričao sve o vašoj vezi. Nema ništa loše u njihovoj komunikaciji, ali vaš partner bi trebao shvatiti da vi neke intimne detalje ipak ne želite dijeliti s njegovom majkom. To, između ostalog, u njoj stvara potrebu da bude uključena u svaki aspekt vašeg odnosa, pogotovo u eventualne prepirke koje biste sami trebali rješavati.

… misli da mu je mama sluškinja. Redovni ste gosti kod njegovih roditelja na nedjeljnom ručku, a on se nikada ne ponudi da će joj pomoći na bilo koji način već samo leži na kauču? Ne može sam otići po čašu vode nego traži mami? Sve su ovo znakovi za uzbunu koji pokazuju da pored sebe imate lijenčinu. Za njegovo ponašanje je možda i ona dijelom kriva jer je uvijek sve radila umjesto njega, ali bez obzira na to svaki zreli muškarac trebao bi imati dovoljno poštovanja i biti na usluzi svojoj mami u takvim situacijama.

… nema poštovanja prema njoj. Bezrazložno je drzak prema njoj i govori joj ružne stvari, čak i kada je u vašem društvu? Najjednostavnije rečeno, u pitanju je bezobrazan muškarac kakvog sigurno ne želite pored sebe jer se isto tako jednog dana može ponašati i prema vama.

… nije blizak s njom. Zapamtite da često postoje valjani razlozi za udaljavanje majke i sina i da se nekim muškarcima ne može zamjeriti to što nisu bliski sa svojoj majkom. Međutim, ako je u pitanju razmaženko koji jednostavno nema strpljenja za svoju mamu, onda je situacija drugačija. Ako nema vremena za prvu ženu u svom životu koja ga je voljela, onda mu ni njegova partnerica neće biti prioritet.